NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LASERSKA ODSTRANITEV DLAK - EPILACIJA

Neboleč in neinvaziven poseg laserskega odstranjevanja dlak.
laserska odstranitev dlak
TRAJANJE STORITVE
do 30 min
laserska odstranitev dlak
ANESTEZIJA
ni potrebna
laserska odstranitev dlak
ČAS OKREVANJA
ni potreben
laserska odstranitev dlak
ni
potrebna

Epilacija je metoda laserskega zmanjševanja poraščenosti, pri kateri se uporabljajo valovne dolžine laserskih žarkov, ki se absorbirajo v melaninu (kožnem pigmentu) in ki se nahaja tudi v dlakah. Ko pride laserski žarek v stik z melaninom, se v njem svetlobna energija v trenutku resorbira, kar povzroči gretje dlake in ta vročina trajno uniči dlačni mešiček.

Učinek

Dlaka je v stiku z mešičkom le v fazi rasti, zato je tudi odstranjevanje možno le v tej fazi. Zato je potrebno postopek ponavaljati. Postopek epilacije je najučinkovitejši pri svetli koži in temnih dlakah.Tipične reakcije na koži po epilaciji so: rdečina, ki lahko traja nekaj dni, urtika (rdečina kože z oteklino kože), srbenje, možne so tudi manjše hrastice pri zelo pigmentiranih ljudeh.

Pri samem posegu se čutijo pekoče bolečine ob posameznih dlakah, vendar je občutek bolečine odvisen od občutljiosti pacienta (bolečinskega praga), efekt terapije je močnejši, če se pacientka pobrije nekaj dni pred terapijo. Energija laserskih žarkov se potroši v koži in ne gre v globlje strukture, tako da ne more poškodovati notranjih organov. Lasersko odstranjevanje je možno pri popolnoma zdravi koži, brez kakršnihkoli dermatolških obolenj.

Zdravljenje ni primerno, če pacient jemlje zdravila, ki povzročajo fotosenzibilizacijo, ob nosečnosti, sladkorni bolezeni, nagnjenosti k pretiranemu brazgotinjenju, v primerih, ko ni možna zaščita pred soncem.Najbolj primeren je zimski čas, ko se ne izpostavljamo soncu.

Po posegu

Po laserski epilaciji odsvetujemo izpostavljanje ultravijoličnim žarkom (sonce, solarij) vsaj en mesec.
Po posegu odsvetujemo fizično aktivnost vsaj en teden do dva, v primeru obsežnejših področji svetujemo tudi nošenje nogavice, ki jih prinese stranka lahko že dan posega.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form