NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

OPERACIJA KRČNIH ŽIL

Operacija krčnih žil je kirurški postopek, ki odstranjuje krčne žile z nog ali stegen. Krčne žile so zabuhle in zvite žile, ki jih lahko vidite pod kožo. Običajno imajo rdečo ali modrikasto-vijolično barvo in lahko poleg neestetskega videza povzročajo tudi bolečine.
operacija krčnih žil
TRAJANJE POSEGA
60 - 90 min
operacija krčnih žil cena
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
operacija krčnih žil cena
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
operacija krčnih žil
ČAS OKREVANJA
do 14 dni
operacija krčnih žil
ODSOTNOST Z DELA
2-7 dni

Krčne žile ne potrebujejo vedno zdravljenja. Če vam krčne žile ne povzročajo nelagodja, vam morda ne bo treba zdraviti.

Operacijo krčnih žil priporočamo, če so vaši simptomi naslednji:

Do nastanka krčnih žil pride zaradi oslabljenega delovanja venskih zaklop, ki imajo nalogo vračanja krvi nazaj v srce. So pogosto stanje in običajno povzročajo malo neprijetnosti.  V nekaterih primerih pa lahko krčne žile povzročijo nelagodje, kot so blage do zmerne bolečine, krvni strdki ali kožne razjede.

  • Krči v nogah.
  • Boleče in  "težke" noge.
  • Blaga oteklina gležnjev in stopal.
  • Velike žile, ki so neprijetne na pogled.
  • Razbarvana koža na območju okoli krčne žile.
  • Srbeče noge, še posebej na spodnjem delu noge in gležnju.

Krčne žile se zdravijo s spremembami življenjskega sloga in medicinskimi postopki. Cilji zdravljenja so lajšanje simptomov, preprečevanje zapletov in izboljšanje videza.

operacija krčnih žil

Odstranjevanje krčnih žil se pogosto izvaja ambulantno, kar pomeni, da se boste lahko domov odpravili še isti dan. Postopek običajno traja od 60 do 90 minut.

Odvisno od priporočila zdravnika boste morda pred postopkom dobili splošno ali spinalno anestezijo. Splošna anestezija vas zaspi skozi celoten postopek. Spinalna anestezija zatrpa spodnji del telesa, vendar boste med postopkom ostali budni. Zdravnik vam bo morda dal zdravilo proti tesnobi, ki ga morate vzeti prej, če prejemate hrbtenično anestezijo in vas zaradi postopka čuti nervoza.

Po zdravljenju morajte še naprej nositi kompresijske nogavice, da bi preprečite nastanek novih krčnih žil in pospešite okrevanje po zdravljenju krčnih žil.

Običajno traja dva do štiri tedne, da si popolnoma opomorete od odstranitve krčnih žil. Čas vašega okrevanja pa bo odvisen od tega, koliko žil je bilo odstranjenih in kje se nahajajo.

Nekaj tednov po posegu se odsvetuje daljše stanje ali sedenje, izpostavljanje vročini in intenzivna telovadba. Po operaciji se priporočajo kratkotrajni sprehodi, večkrat na dan.

GALERIJA - OPERACIJA KRČNIH ŽIL

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form