NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LASERSKO ODSTRANJEVANJE ŽILNIH SPREMEMB

Neboleč in neinvaziven poseg odstranjevanja žilnih sprememb.
lasersko odstranjevanje žil
TRAJANJE POSEGA
do 45 min
lasersko odstranjevanje žil
ANESTEZIJA
ni potrebna
lasersko odstranjevanje žil
ČAS OKREVANJA
lasersko odstranjevanje žil
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna
lasersko odstranjevanje žil
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna

Laserska metoda odstranjevanja žilnih sprememb (kapilar) je popolnoma neinvaziven poseg, s skoraj brez bolečin. Največkrat je prisoten občutek zbadanja. Hladilni sistem preprečuje bolečino med posegom in hkrati ščiti zgorno plast kože pred morebnitnimi poškodbami. Laserski žarek vpliva le na pigment (hemoglobin), ki ga vsebujejo žilne spremembe in pri tem ne poškoduje povrhnjice in drugih struktur v podkožju.

Učinek

Spremembe je mogoče opaziti že takoj po posegu, vendar je potrebno na tretiranem področju kožo negovati najmanj štiri tedne. Pri tem svetujemo izogibanje soncu in ustrezno zaščito pred morebitnim izpostavljanju soncu.

Po posegu

Takoj po postopku se okoli tretirane površine pojavi rdečica in oteklina. Oteklina in rdečica največkrat še isti dan izzvenita. Na obsežnejših področjih se lahko pojavijo manjši hematomi (črnice), ki pa zahtevajo malo daljše okrevanje, vendar tudi to ob pravilni negi izgine. 

Število tretmajev je odvisno od značilnosti žilnih sprememb, npr. globine, obsega, vrste in barve. Vendar je postopek izjemno učinkovit, saj sta v 70 % velikokrat potrebna le en do dva posega. Le v primeru obsežnejših področij je potrebno tretma večkrat ponoviti, da ne bi prišlo do trajnejših poškodb.

Po posegu odsvetujemo fizično aktivnost vsaj en teden do dva, v primeru obsežnejših področji svetujemo tudi nošenje nogavice, ki jih prinese stranka lahko že dan posega.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form