NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

NEGA OBRAZA

Nega obraza je zelo pomembna za zdravo in lepo kožo. Obraz nam razkriva marsikaj: starost osebe, način življenja, stres, iz obraza lahko izberemo tudi določene bolezni. Tudi današnje modne smernice so takšne, da vsi pričakujejo, da smo urejeni, ne glede na spol. Zato lahko upravičeno rečemo, da nega obraza sodi med najpomembnejša vsakodnevna opravila. V Estetiki Fabjan nudimo zdravljenje kože za rdečično kožo, akne, hiperpigmentacijo in brazgotine.

Rdečična koža - kuperoza

Rdečična koža ali kuperoza je stanje kože, pri katerem skozi tanko povrhnjico vidimo posamezne žilice ali celo mrežico rdečih žilic.
Žilice povzročajo rdečico, ki so posledica slabe elastičnosti in mikrocirkulacije, ki pa sta običajno posledici genske zasnove, življenjskega okolja in ritma, izpostavljenost premočnim zunanjim dejavnikom. Ti dejavniki lahko stanje kupertoze zelo poslabšajo. Nega in previdnost sta zato izjemno pomembna.
Kuperoza se še poslabšuje s staranjem, ko so razpokane žilice še vidnejše, saj se s starostjo tanjša koža. Bolj kot je koža tanka, bolj so žilice vidne.

O posegu

Pri tovrstni problematiki se najprej izvede laserski poseg, kjer se eliminirajo prisotne kapilare. Zmanjšanje rdečične kože oz. kuperoze je učinkovitejše, če se poleg laserskega posega izvajajo tudi specialne nege, ki so primerne za takšno stanje kože. Obvezna je dodatna specialna nega doma. V primeru napredovanega stanja kuperoze (rozacea) je potrebna dermatološka obravnava. Vzporedno s terapijo se izvajajo primerne nege, ves čas pa je pacient pod nadzorom in je voden z navodili za domačo nego.

Akne

Akne so vnetno stanje kože, s katerim se spopadajo ljudje vseh starosti po celem svetu, ne glede na barvo kože in spol. Z različnimi metodami, kremami, nasveti, dietami skušajo težave omiliti in se jih znebiti. Nastanek akne je povezan z bakterijo Propionibacterium acnes, ki se nahaja v žlezi. Odmrle kožne celice in odvečna maščoba v žlezah ustvarjajo popolno okolje za razcvet in rast teh bakterij. Ko se bakterija naseli, se zaradi povečanega proizvajanja maščobe lažje razmnožuje, kar povzroča vnetja in draženje. Zato je večina mozoljev in aken rdečih in otečenih.

Nega

Nega aknaste problematične kože je prilagojena glede na tip in trenutno stanje kože. Izvaja se ekspresija komedomov v kombinaciji uporabe diamantnega ali kemičnega pilinga, obvezna pa je uporaba specialne nege doma. Pri napredovanem stadiju aken je potrebna dermatološka obravnava. Vzporedno s terapijo se izvajajo primerne nege, ves čas pa je pacient spremljan in voden z navodili za domačo nego.

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija je kožno stanje, ki se izraža v obliki ploskih, potemnelih območij kože, ki so svetlo rjave do črne barve ter različnih velikosti in oblik. Pojavi se zaradi prekomerne tvorbe melanina na določenih predelih kože. Pojavlja se v obliki pigmentnih madežev (starostne pege), ki jih povzroči izpostavljenost soncu; melazme ali kloazme (težava nosečnic), kar povzročijo hormonski vplivi; postinflamatorna hiperpigmentacija (potemnela koža po zaceljenju rane).
Glede na stanje kože se izvajajo kemični pilingi, sistem Nuderm in CFX za globljo transformacijo kože.

  • OBAGI MEDICAL je vodilna medicinska kozmetika v boju za lepo kožo. Je mednarodno farmacevtsko podjetje, ki so ga leta 1988 zasnovali vodilni strokovnjaki na področju medicine.
    Inovativni izdelki vsebujejo učinkovite formule in dosegajo vidne rezultate v pomlajevanju kože, ki so klinično dokazani. So vodilni v odstranjevanju in transformaciji hiperpigmentacije, poškodbe kože, prezgodnjega staranja kože, aken.
    Na voljo je medicinska kozmetika Obagi – C Fx sistem™, ki je primeren za uporabnike, ki imajo blage in srednje močne hiperpigmentacije, gube in fine linije, neenakomeren ton brez sijaja in si želijo pomlajevanje kože brez invazivnejših postopkov.
    Sistemu C Fx vsebuje 5 proizvodov.

Zdravljenje brazgotin (microneedling)

MicroNeedling je eden od postopkov brazgotinskega načina celjenja poškodbe kože. Je minimalno invaziven in nekirurški postopek za pomlajevanje kože, ki vključuje iglični dermalni valjček, na katerem je pritrjeno več sto jeklenih mikroiglic, dolžine od 0,5 do 2 mm ali več. Ta z rolanjem po koži ustvari nadzorovano poškodbo kože – kanale ali mikroranice, po katerih lahko tudi aktivne substance prodirajo globoko v kožo in tako omogočajo še boljše rezultate. Za zapolnitev mikroranic ali kanalov se prične celjenje poškodbe kože. Sproži se proces celjenja po poškodbi, ki se na videz konča v enem dnevu. Brazgotine ni. Med procesom celjenja se spodbudi rastni faktor beta (TGF-β), posledično pa sinteza kolagena in izgradnja normalne, zdrave mreže vezivnih in elastičnih vlaken. Poveča se debelina kožnih celic povrhnjice, izboljša se prekrvavitev starejše kože, v koži se zadržuje vlažnost.

Za koga je primeren

Pri postopku je pomembna dolžina iglic, saj je povzročitev krvavitev potrebna za aktivacijo krvnih ploščic. S tem se sproži proces celjenja.

Postopek se največkrat uporablja za ohranjanje mladostnega videza, zelo primeren je tudi za izrazite brazgotine po urezninah ali raztrganinah, opeklinah, brazgotinah po aknah, strijah.

Možne nevšečnosti

Koža lahko prve ure po tretmaju daje pekoč občutek in lahko postane rahlo rdeča.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form