NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Operacija spermatokele

Spermatokela je cista v predelu obmodka testisa in je napolnjena s tekočino, ki lahko vsebuje spermije.
cirkumcizija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
45 min
cirkumcizija anestezija
ANESTEZIJA
splošna/lokalna anestezija
cirkumcizija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična/ 1 noč
cirkumcizija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 dni
cirkumcizija nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov
Operacija spermatokele

Ključna dejstva o posegu

  • Operacija spermatokele (izrezovanje) se opravi v primeru, da se pojavljajo težave v smislu prekomerne velikosti mod in občutek polnosti nad modi ter bolečine pri vsakodnevnih opravilih.
  • Poseg je primeren tudi v primeru, da vas moti estetski videz.
  • Kirurški rez kože mošnje je minimalen glede na velikost spermatokele.
  • Za odstranitev spermatokele se odsvetuje aspiracija (drenaža) tekočine z iglo, saj je velika verjetnost, da se bo ta ponovno pojavila.

Spermatokela je stanje, ki ne potrebuje nujno operativno zdravljenje. Diagnosticirana je s pomočjo kliničnega pregleda in s pomočjo slikovnih metod, kot je ultrazvok. Spermatokela običajno ne kaže določenih znakov ali simptomov in ni nevarna, zato je ni potrebno odstraniti, če ne povzroča težav. Je benigno stanje, ki ga ne smemo enačiti s tumorjem testisa, je pa le tega potrebno izključiti. Spermatokela ne bo okvarila delovanja testisa in ne vpliva na vašo plodnost. V primeru, da se spermatokela poveča, se pojavijo težave pri prekomerni velikosti in vas lahko ovira pri vsakodnevnih opravilih.

Potek operacije spermatokele

Na dan posega vas bo urolog ponovno pregledal in preveril, ali ste popolnoma seznanjeni o vašem posegu in zdravljenju.  
Spermatokela se izreže v lokalni anesteziji, v sedaciji ali tudi v splošni anesteziji. Opravi se kirurški rez kože mošnje, ki je minimalen glede na samo velikost spermatokele. Obenem se opravi rez same ovojnice testisa in izpraznitev vsebine ter prikaz obmodka s spermatokelo.
Spermatokela je nato izrezana v celoti. Ovojnico testisa v primeru prevelike velikosti izrežemo in jo prilagodimo, nato pa testis z obmodkom položimo nazaj v mošnjo, kirurško rano anatomsko zašijemo ter nastavimo prevezo.
Brazgotina se nahaja v poteku kožnih gub mošnje in je dolžine nekaj centimetrov.

INFORMATIVNA CENA

Od
1.950€
Ali
54€
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.

Več o posegu

Priprava na poseg

Pred odločitvijo za poseg se oglasite v naši kliniki, kjer se bomo pogovorili o celotnem poteku operacije, vaših željah, možnih zapletih, zdravljenju in okrevanju po samem posegu. Na neobvezujočem posvetu se boste dogovorili tudi o ustrezni higieni operiranega predela pred in po posegu. Na dan operacije morate biti tešči, kar pomeni, da ne smete zaužiti hrane ali tekočine vsaj 6 ur pred posegom.

Okrevanje po posegu

Ko je kirurški poseg zaključen, vas premestimo v prostor, ki je namenjen opazovanju. Tam boste pod budnim očesom anesteziologa in urologa, ki je operacijo opravil. Ko vpliv anestezije popusti (običajno 1-2 uri), boste odpuščeni v domačo oskrbo. Včasih je potrebno opazovanje preko noči. V primeru večjega tveganja pooperativne krvavitve je ob samem kirurškem posegu vstavljena drenažna cevka, ki se odstrani dan po operaciji.

Bolečina je zmerna in je obvladljiva z uporabo protibolečinskih zdravil, ki so dosegljiva v lekarni. Potrebna je redna higiena spolovila in vsakodnevno previjanje rane. Šivni material je samorazgradljiv in bo izginil v roku dveh do treh tednov.
V pooperativnem obdobju lahko pričakujete oteklino predela nekje do dveh tednov po posegu in sufuzije (pomodrelost, ki je posledica manjših krvavitev). Dokončno se bo rana zacelila v roku od 4-6 tednov, do takrat pa vam odsvetujemo tudi spolne odnose.

Možni zapleti in tveganja

V redkih primerih se po posegu pojavi nakopičenje krvi ali lokalna infekcija. V tem primeru ustrezno ukrepamo z antibiotičnim zdravljenjem, le redko je potrebna kirurška reintervencija.

Namen operativnega zdravljenja je izboljšanje kvalitete življenja in samopodobe posameznika.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form