NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Čas je za odstranitev kožnega znamenja

Estetika Fabjan

Kožna znamenja so pogosto prirojene spremembe na koži, ki nam lahko povzročajo številne neprijetnosti. Kako se jih znebiti enkrat za vselej?

Kožno znamenje na sprednji strani rame

Kožna znamenja so pogosto prirojene ali pridobljene spremembe na koži, ki nam lahko povzročajo številne neprijetnosti. Pojavljajo se v različnih oblikah in pogosto, zato jih odrasel človek lahko na svoji koži opazi kar med dvajset in štirideset. Večina znamenj je skoraj neopaznih in nemotečih, a nekatera izmed njih si želite odstraniti, bodisi iz zdravstvenih ali estetskih razlogov. Če se vam zdi, da je vaše znamenje neprivlačno, vam povzroča draženje in bolečine ali pa se pojavlja sum na raka, je možnost popolnoma varne odstranitve vašega kožnega znamenja edina prava izbira.

1. Ni mi všeč!

To je najpogostejši razlog za odstranitev kožnega znamenja. Na pogled je popolnoma neprivlačno in vas zmoti vsakič, ko ga zagledate. Običajno so najbolj moteč znamenja prav tista na vašem obrazu, ki vam preprečujejo brezhibni videz kože vašega obraza. 

2. Bojim se, da je kožno znamenje maligno.

Običajno so znamenja neškodljiva, a se nekatera lahko razvijejo v kožnega raka (maligni melanom). Kožni rak ni izbirčen, zato so ogroženi tako mlajši kot tudi starejši. Prav zato je pomembno redno samopregledovanje pigmentnih znamenj, ki nam omogoča zgodnje odkritje melanoma, mnogi pa se za odstranitev znamenja odločijo tudi preventivno.

3. Boli me!

Znamenja so lahko zelo občutljiva, celo tako močno, da vam povzročajo bolečine. V večini primerov namreč zrastejo na najbolj neprijetnem mestu, kjer vas nenehno opominjajo nase. To so predvsem predeli, kjer vam draženje znamenja povzroča srbečico ali ga zaradi drgnenja oblačil lahko celo ranite.  

4. Začelo se je spreminjati in je še bolj vidno.

Kožna znamenja se lahko sčasoma začnejo spreminjati in večati. Na vidnih delih telesa, kot so oči, nos, vrat,obraz in roke, je to še toliko bolj vidno. Prav zaradi tega se lahko zgodi, da ste kdaj tarča neprijetnega strmenja in spraševanja o znamenju, ki vas lahko spravi v nelagoden položaj. V tem primeru vam odstranitev znamenja omogoča, da si se ga odrešite in si povečate samozavest.

Kozno znamenje na sprednjem delu ramena
odstranitev znamenja

Odstranitev kožnega znamenja in tvorb v naši kliniki odstranjujemo površinsko, pri čemer se povsem izognemo šivanju ran in večje opaznosti brazgotine.

Izkoristite še zadnje trenutke pred poletjem in si svoje neželeno znamenje odstranite čimprej.

Za posvet in več informacij nam pišite TUKAJ.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki