NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Lavi: "Sem bolj samozavestna"

Estetika Fabjan

22-letna navdušenka nad športom in aktivnim ter zdravim življenjem, Lavi Potočnik, je spregovorila kako jo je pot privedla do odločitve povečanja prsi in zakaj prav k dr. Maticu Fabjanu.

Ženska drži v roki vsadek

Varno počutje pri vrhunskem kirurgu

Lavi se je odločila za posvet pri dr. Maticu Fabjanu potem, ko ji ga je prijateljica Timea priporočila zaradi odlične obravnave in rezultata. Termin posveta je izbrala sama, saj se v kliniki vedno prilagodimo raznolikim željam in urnikom. Ker je vsak primer unikaten pacienti vedno opravijo posvet s kirurgom, ki jih kasneje tudi operira. Do danes je kliniki zaupalo že več kot  10.000 strank, med njimi več kot 1.000 strank iz drugih držav. Njihovo zadovoljstvo je več kot 91%.  Cenijo našo strokovnost, so zadovoljne s končnim izgledom in obravnavo, ki so jo bile deležne.

Lavi in doktor pred posegom

Izbrati prave vsadke za svoje telo

Uporabljata se dve obliki vsadkov, in sicer okrogli in kapljičasti (anatomski).

Najpomembnejša prednost kapljičastega vsadka je, da nam omogoča ustvariti videz naravnejšega izgleda. V praksi pa ugotavljamo, da končni rezultat v primerjavi z okroglim vsadkom ni bistveno drugačen, zaradi česar se pogosteje odločamo za okrogle vsadke. Okrogli vsadki so povezani z manj zapleti, saj se pri morebitni rotaciji vsadka oblika dojke ne spremeni. Pri vstavitvi pod mišico običajno dobimo naravno obliko z okroglo protezo. Vstavitev pod žlezo večkrat potrebuje kapljičasto protezo. Lavi se je odločila za kapljičaste vsadke, saj njenemu telesu dajo večji vtis naravnega videza.

Vstavitev vsadkov(Pod ali nad prsno mišico)

Podmišična namestitev navadno zmanjša možnost nastanka brazgotinsko-vezivne ovojnice okoli vsadka, kot posledica normalnega tkivnega odgovora. Vsadka pod kožo ne tipljemo in manjše neravnine niso opazne. Lažja je tudi ocena rezultata pri mamografskem pregledu. Pomanjkljivost pri tej namestitvi je daljši čas okrevanja. Podžlezna namestitev omogoča hitro in enostavno namestitev vsadka in krajši čas okrevanja. Možna pomanjkljivost pa je težja razlaga rezultatov mamografske preiskave in opaznost drobnih neravnin ali robu vsadka, ki jih lahko tipljemo. Tudi športnica Lavi se je ravno zaradi hitrega življenskega stila odločila za podžlezno namestitev, da bo lahko hitreje okrevala nadaljevala s športnimi aktivnostmi.

Lavi drzi vsadek v roki

3D simulacija, poseg, okrevanje

Za pomoč pri odločitvi za poseg in za lažjo predstavo kako bo izgledala po lepotnem posegu, smo Lavi brezplačno prikazali 3D simulacijo svoje končne podobe po operaciji. Stranke nas izberejo, ker nudimo možnost enostavnega plačila na obroke. Izberete lahko plačilo do 36 obrokov.

Lavi in doktor med pogovorom pred posegom

Za poseg se odločata dve vrsti pacientk: ženske, ki niso zadovoljne s svojo velikostjo dojk, katerim s posegom normaliziramo velikost ter mlade mamice po porodih s povešenimi in izpraznjenimi prsmi. Z operacijo želimo doseči naraven izgled dojke, brez vidnih brazgotin in znakov vsadka. Naravna oblika ima prednost pred velikostjo. Največkrat dosežena velikost dojk je košarica 3 (C). V kliniki Fabjan lahko izbirate med različnimi oblikami, velikostmi in materiali vsadkov. Kirurg uporabi povsem individualni pristop in se na osnovi pregleda, meritev in želja odloči, kateri vsadki bi bili za vas najbolj primerni.

Poseg traja od ene do dve uri, v splošni anesteziji in že isti dan lahko odidete domov. Po posegu pacientkam svetujemo počitek, upoštevanje navodil zdravstvenega osebja, jemanje predpisanih zdravil, hlajenje do 24 ur po posegu, priporočena limfna drenaža, uporaba kompresijskega nedrčka do 30 dni po končanem zdravljenju. Okrevanje po posegu traja okvirno od 7 do 14 dni.

Vsako povečanje dojk s prsnimi vsadki pomeni tudi manjšo brazgotino. Od tehnike in pristopa sta odvisna velikost in opaznost brazgotine. Trend je rez skozi gubo pod dojko ali polkrožno v spodnji polovici bradavice, ki sta zaradi manjše travme in manjše manipulacije proteze povezana z manj zapleti. Obstojnost silikonskih vsadkov je visoka, saj je silikon sintetični biomaterial in ne povzroča zavrnitvene reakcije oz. so te zelo redke.

Za posvet se prijavite tukaj.

Za več informacij preberite:

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki