NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Sprejemanje Sebe

Estetika Fabjan

Klinika fabjan je prvo estetsko kliniko svojo ordinacijo odpra leta že leta 1992. Leta 2017 je lokacij v Sloveniji že 7, praznujemo pa 25 let obstoja. Kaj smo v tem času spoznali?

“Sprejemanje sebe je ena najpomembnejših stvari v življenju."

Število lepotnih posegov v svetu in Sloveniji vsako leto raste, saj so ljudje urejenost čedalje bolj povezujejo tudi z uspešnostjo, hkrati pa so tudi lepotni posegi čedalje bolj cenovno dostopni, še posebej v zadnjih letih, ko imamo mnogo možnosti za plačila na obroke. Zanimivo je, da se poleg žensk čedalje pogostoje za posege odločajo tudi moški, kar še posebej v balkanskih državah v preteklosti ni bilo v navadi.

V Italiji je bilo drugače. V Kolombanu, kjer je največja klinika estetike Fabjan, katero poleg dveh operacijskih dvoran, sobe za okrevanje krach še fitnes ter jakuzzi in zunanji bazen, so Italijan redni gostje. Tako moški kot ženske.

In material so najizrazitejši trendi? Zagotovo sta prevladujoča posega povečanje prsi in korekcija prsi za katerega se na leto odloči vse več žensk, številka samo v Sloveniji se meri v tisočih na leto. dr. Fabjan je bil vedno zagovornik naravnega videza, kar je vodilo klinike tudi danes. Tako lahko danes na prste ene roke prešteje ženske, ki jim je naredil izjemno velike prsi, čeprav je med zadovoljnimi pacientkami že več 10.000 žensk.

estetska kirurgija

Zanimivo je, da je pri nekaterih pacientih še vedno prisoten strah, čeprav gre pri našem številu pacientov in izkušnjah za popolnoma varen poseg. Pravzaprav ne pomnimo, da bi imeli kakšen zaplet, ki bi bil vreden omembe. "Na naši kliniki si lahko napolnite življenjske baterije," pravi Gašper Fabjan, ki vodi klinike Fabjan.

Zakaj pa se tako veliko število ljudi pravzaprav odloča za lepotni poseg?

“Sprejemanje samega sebe pa je ena najpomembnejših stvari za srečno življenje," pravi dr. Marjan Fabjan. In estetski kirurgi se ukvarjamo s tem, da ljudem pomagamo do videza, ki jih bo popolnoma osrečil.  

Kot rečeno, so pacientke v večini ženske, najbolj priljubljene operacije pa so povečanje dojk, za katero se odločajo tako mlada dekleta, ženske po porodu ali pa nekoliko kasneje, po odhodu otrok od doma, ko se spet začnejo bolj posvečati sebi ter spremenijo življenjski slog. Pogosto se odločijo tudi za liposukcijo in lifting obraza, pri čemer je treba izpostaviti, da je za poseg liposukcije v primeru prekomerne teže najprej zmanjšati telesno težo in šele nato odstraniti najbolj trdovratne dele.  

Pri moških opažamo najpogostejše operacije nosu, sledijo operacije štrlečih ušes in povešenega trebuha. Edini v Sloveniji izvajajo tudi ultrazvočno lipolizo, pri kateri s pomočjo ultrazvoka izločijo maščobo iz celic, to maščobo pa mora pacient potem pokuriti z gibanjem. Zato je zelo pomembno, da pacient, ki se odloči za tak poseg, predhodno spremeni način življenja tako, da se začne gibati in zdravo prehranjevati.

Aktualni članki