NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Sprejemanje Sebe

Estetika Fabjan

Klinika Fabjan je prvo estetsko kliniko odprla že leta 1992. Danes se nahaja že na sedmih lokacijah v Sloveniji in letos obeležujemo 30-letnico obstoja. Kaj smo v tem času spoznali?

Ženska pred lepotnim posegom

“Sprejemanje sebe je ena najpomembnejših stvari v življenju."

Število lepotnih posegov v svetu in Sloveniji vsako leto raste, saj ljudje urejenost čedalje bolj povezujejo tudi z uspešnostjo, hkrati pa so tudi lepotni posegi čedalje bolj cenovno dostopni, še posebej v zadnjih letih, ko imamo mnogo možnosti za plačila na obroke. Zanimivo je, da se poleg žensk čedalje pogostoje za posege odločajo tudi moški, kar še posebej v balkanskih državah v preteklosti ni bilo v navadi.

V Italiji je bilo drugače. V ta namen smo pred leti odprli kliniko v Kolombanu, ki je bila sprva namenjena italijanski klienteli. Danes pa se spodbudno na nas obrača čedalje več domačih strank, tako žensk kot moških.

Vse naše klinike so polno opremljene z več operacijskimi dvoranami in sodobnimi aparaturami ter sobo za okrevanje.

In kakšni so zadnji trendi? Zagotovo sta prevladujoča posega povečanje prsi in dvig prsi za katerega se na leto odloči vse več žensk, številka samo v Sloveniji se meri v tisočih na leto. Že ustanovitelj prve klinike dr. Marjan Fabjan je bil vedno zagovornik naravnega videza, kar je vodilo klinike še danes. Tako lahko "še danes na prste ene roke prešteje ženske, ki jim je naredil izjemno velike prsi", se pošali dr. Matic Fabjan, čeprav je med zadovoljnimi pacientkami že več 10.000 žensk.

estetska kirurgija

Zanimivo je, da je pri nekaterih pacientih še vedno prisoten strah, čeprav gre pri našem številu pacientov in izkušnjah za popolnoma varen poseg. Pravzaprav ne pomnimo, da bi imeli kakšen zaplet, ki bi bil vreden omembe. "Na naši kliniki si lahko napolnite življenjske baterije," pravi Gašper Fabjan, direktor klinike dr.Fabjan v Šenčurju pri Kranju.

Zakaj pa se tako veliko število ljudi pravzaprav odloča za lepotni poseg?

“Sprejemanje samega sebe pa je ena najpomembnejših stvari za srečno življenje," pravi dr. Marjan Fabjan. In estetski kirurgi se ukvarjamo s tem, da ljudem pomagamo do videza, ki jih bo popolnoma osrečil.  

Kot rečeno, so pacientke v večini ženske, najbolj priljubljene operacije pa so povečanje dojk, za katero se odločajo tako mlada dekleta, ženske po porodu ali pa nekoliko kasneje, po odhodu otrok od doma, ko se spet začnejo bolj posvečati sebi ter spremenijo življenjski slog. Pogosto se odločijo tudi za liposukcijo in lifting obraza, pri čemer je treba izpostaviti, da je za poseg liposukcije v primeru prekomerne teže najprej potrebno zmanjšati telesno težo in šele nato odstraniti maščobo na najbolj trdovratnih delih.  

Pri moških je največ zanimanja za operacije nosu, sledijo operacije štrlečih ušes in povešenega trebuha. Med redkimi v Sloveniji zvajamo tudi ultrazvočno lipolizo, pri kateri s pomočjo ultrazvoka izločimo maščobo iz celic, to maščobo pa mora pacient potem pokuriti z gibanjem. Zato je zelo pomembno, da pacient, ki se odloči za tak poseg, predhodno spremeni način življenja tako, da se začne gibati in zdravo prehranjevati.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki