NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

5 glavnih prednosti blefaroplastike

Estetika Fabjan

Ko tudi po dolgem in mirnem nočnem spancu v ogledalu opazite utrujene in zabuhle oči, ki jih ne morete olajšati niti z ogromnimi količinami kreme za oči ali rezinami kumare. Rešitev za omenjene težave je blefaroplastika. Predstavljamo vam pet prednosti blefaroplastike.

Na to vpliva več dejavnikov, vse od vaših lastnih genov, do načina življenja. Ko se približujemo letom pri 30-ih, 40-ih in 50-ih, se koža okoli oči raztegne in z njimi mišice okrog oči oslabijo, zato se začne maščoba nabirati na določenih mestih. Te spremembe so lahko pri posameznikih drastične in povzročijo povešanje kože nad očmi, kar se pokaže s tem, da so videti precej manjše in kar je najbolj moteče – utrujene.

Takšno stanje je mogoče malo spremeniti ali popraviti, a si največ lahko pomagate z estetskim posegom, imenovanim blefaroplastika ali pogosteje operacija vek. Na srečo je to varen in učinkovit postopek, ki pacientom v veliki meri zagotavlja odlične rezultate. Dejansko je operacija vek eden najbolj priljubljenih postopkov, ki jih opravljamo pri nas.
Če razmišljate o operaciji vek, lahko pričakujete pet pomembnih prednosti:

Korekcija vek

#PREDNOST ŠT. 1 - povrne mladosten videz

Spuščene obrvi delujejo kot drog, veke pa kot zavese čez oči. Takšne oči vas naredijo utrujene in starejše. In običajno, ko ste videti utrujeni, se pogosto tudi počutite tako. Prekomerna koža se lahko rezultira kot nabiranje vrečič pod očmi. Samo odstranjevanje odvečne kože z zgornje veke lahko človeku močno spremeni videz. Nenadoma ste videti budni, hkrati pa so vaše oči široke in izrazne, kar vam povrne mladostni videz celotnega obraza.

#PREDNOST ŠT. 2 - izboljša vaše vidno polje

Z leti se stara tudi naša mišica, ki ohranja dvignjeno zgornjo veko in podobno kot gumijasti trak, postaja šibka in raztegnjena, saj izgubi svojo elastičnost. Ker je slednja sprememba postopna, pogosto prve znake težko opazimo. Eden teh je guba na čelu, ki opozarja na šibkost naših vek. Ko je veka šibka, ne more več dvigniti odvečne maščobe in kože ali podočnjaka, ki so na videz lahko zelo moteči. S tem, ko vašo kožo v kliniki zategnemo, omogočimo umik zgornje veke,ki izboljša vaše vidno polje.

#PREDNOST ŠT. 3 - odstrani nakopičeno maščobo in odvečno kožo

Obstajajo trije glavni vzroki za podočnjake; izguba volumna v tkivu pod očmi, odvečna maščoba na vekah, ki lahko povzroči 'izbokline', in zmanjšanje pigmentirane kože vek, kar povzroči temnost pod očmi. Pravilni kirurški postopki lahko pomagajo pri teh težavah, tako da odstranite odvečno kožo in prerazporedite maščobo ter nadomestite izgubljeni volumen.  

#PREDNOST ŠT. 4 – lepša oblika oči

Sčasoma lahko vaša oblika oči postane bolj okrogla in vodoravno zožena. To je običajno posledica sprememb na spodnjem delu oči. Koža postane bolj ohlapna in obtežena z žepki maščobe, ki se pojavijo pod očmi. Z dvigom in odstranitvijo odvečne maščobe in kože tako dosežete lepšo obliko vaših oči.  

#PREDNOST ŠT. 5 – izboljšana samozavest

Oči so osrednja estetska lastnost in so pogosto prva stvar, ki jo kdo opazi o vas, zato je občutek zadovoljstva z videzom ključen za pozitivno samozavest. Kot takšne so fizične izboljšave, ki so posledica kozmetičnih operacij vek in drugih kombiniranih postopkov, neizmerljive in vam bodo zagotovo pomagali, da se počutite srečnejše in bolj samozavestne v lastni koži. 

IZKORISTITE PRILOŽNOST IN SE Z VESELJEM ZAZRITE V NOVO LETO 2020!

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki