NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

5 glavnih prednosti blefaroplastike

Estetika Fabjan

Včasih tudi po dolgem in mirnem nočnem spancu v ogledalu zagledate utrujene in zabuhle oči, ki jih ne morete olajšati z nobenimi količinami kreme za oči ali rezinami kumare. Kaj je rešitev? Kirurška korekcija vek. Predstavljamo vam pet ključnih prednosti blefaroplastike.

Blefaroplastika oz. operacija ali dvig vek lahko izboljša videz vašega obraza. Nasmejana gospa.

Na videz vaših vek vpliva več dejavnikov, vse od genov do načina življenja. S staranjem, kar za nekatere pomeni 30., 40., druge 50-a leta, se tanka in občutljiva koža okoli oči raztegne, mišice pa oslabijo. Maščobne blazinice, ki so nekoč naše oči naredile živahne, se s časom premaknejo, kar povzroči povešenje kože nad očmi, gube in zabuhle veke. Oči so lahko videti precej manjše in kar je najbolj moteče – utrujene.

Takšno stanje je mogoče blažiti s kremami z retinolom, največ in najbolj dolgotrajno pa si lahko pomagate z estetskim posegom, imenovanim blefaroplastika oz. dvig vek. Na srečo je to varen in učinkovit postopek, ki pacientom v veliki meri zagotavlja odlične rezultate. Dejansko je operacija vek eden najbolj priljubljenih postopkov, ki jih opravljamo pri nas. Če razmišljate o operaciji vek, je tukaj pet glavnih prednosti, ki jih morate poznati:

Korekcija vek
Blefaroplastika bo vašim očem vrnila spočit videz.

#PREDNOST ŠT. 1: Povrne mladosten videz

Spuščene obrvi delujejo kot drog, veke pa kot zavese čez oči. Takšne oči vas naredijo utrujene in starejše. Nekatere stranke nam zaupajo, da so jih drugi videli celo kot nesramne, vedno namrščene. To se spremeni v začaran krog – ko ste videti utrujeni, se tako začnete počutiti. Prekomerna koža se lahko pokaže tudi kot nabiranje vrečic pod očmi. Odstranjevanje odvečne kože in maščobe z vek lahko človeku močno spremeni videz. Nenadoma ste videti budni, hkrati pa so vaše oči široke in izrazne, kar vam povrne mladostni videz celotnega obraza. Bonus je, da se rezi pri blefaroplastiki skoraj ne poznajo. Obraz bo lepši, posledice operacije pa drugim nevidne.

#PREDNOST ŠT. 2: Izboljša vaše vidno polje

Z leti se stara tudi naša mišica, ki ohranja dvignjeno zgornjo veko. Podobno kot gumijasti trak, postaja šibka in raztegnjena, saj izgubi svojo elastičnost. Ker je slednja sprememba postopna, prve znake težko opazimo. Eden teh je guba načelu, ki opozarja na šibkost naših vek. Ko je veka šibka, ne more več dvigniti odvečne maščobe in kože. S tem ko vašo kožo v kliniki zategnemo, omogočimo umik zgornje veke, ki izboljša vaše vidno polje.

#PREDNOST ŠT. 3: Odstrani nakopičeno maščobo in odvečno kožo

Obstajajo trije glavni vzroki za podočnjake; izguba volumna tkivu pod očmi, odvečna maščoba na vekah, ki lahko povzroči 'izbokline', in zmanjšanje pigmentiranosti kože, kar povzroči temnost pod očmi. Pravilni kirurški postopki lahko pomagajo pri teh težavah, tako da odstranite odvečno kožo, prerazporedite maščobo ter nadomestite izgubljeni volumen.  

#PREDNOST ŠT. 4: Lepša oblika oči

Ste že slišali, da se v resnici smejimo z očmi? Sčasoma lahko vaša oblika oči postane manjša in zožena. To je običajno posledica sprememb na spodnjem delu oči. Koža postane bolj ohlapna in obtežena z maščobnimi žepki, ki se pojavijo pod očmi. Z dvigom in odstranitvijo odvečne maščobe ter kože tako dosežete lepšo obliko vaših oči. Vaš pogled bo bolj odprt in drugim boste videti dostopnejši.

#PREDNOST ŠT. 5: Izboljšana samozavest

Oči so osrednja estetska lastnost in so pogosto prva stvar,ki jo kdo opazi o vas. Občutek zadovoljstva z videzom je zato ključen za pozitivno samozavest. Kot takšne so fizične izboljšave, ki so posledica kozmetičnih operacij vek in drugih kombiniranih postopkov (npr. lifta obraza), neizmerljive in vam bodo zagotovo pomagale, da se počutite bolj samozavestne v lastni koži. 

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki