NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Je slaba plastična operacija popravljiva?

Estetika Fabjan

Preverite, kaj storiti, če se vaša pričakovanja glede plastične kirurgije niso ujela z vašimi rezultati in zakaj pacienti zaupajo prav Estetiki Fabjan.

obraz mlade ženske

Brez panike!

Za zdravljenje je potreben čas. Tako kot po večjih posegih, tudi po najmanjših postopkih plastične kirurgije in morda je to, kar vidite, preprosto normalen del procesa celjenja. Pri nekaterih operacijah velja pravilo, da se lahko poslabša, preden postane boljše, a vas mora na to kirurg opozoriti še pred posegom. Številni so presenečeni nad tem, kako dobro lahko pozneje izgleda rezultat, glede na to, kako slabo je bilo videti v prvih dneh in tednih po operaciji.

Bi morali dobiti še eno mnenje?

Če se pogovor s svojim kirurgom ni odvil po vaših pričakovanjih, se vam zdi, da vas ne razume in ste še vedno v stiski, poiščite drugo mnenje. Poskrbite, da se naročite na posvet pri kvalificiranem (in scertifikatom) plastičnem kirurgom in se pozanimajte, koliko izkušenj ima za točno takšno operacijo, ki ste jo imeli. Kakšne so glavne karakteristike izkušenega kirurga, preverite tukaj. Večina pacientov, ki se pri nas odloča za korektivno kirurgijo, prihaja iz balkanske regije, na nas pa se obrnejo tudi iz Slovenije, drugih zahodnoevropskih in osrednjeevropskih držav (Švice, Nemčije, Slovaške).

korektivna operacija

Razmislite o korekciji oziroma rekonstrukciji

Drugi korak je odločitev o korektivni operaciji. Upoštevajte, da korektivne operacije po naravi pogosto niso samo kozmetične, ampak tudi rekonstruktivne. Če nameravate opraviti drugo (ali tretjo ali četrto operacijo), da bi odpravili težavo, razmislite o kirurgu z obsežnim usposabljanjem in izkušnjami iz rekonstruktivne kirurgije. Le zavedajte se, da boste za zmanjšanje tveganja morda morali počakati nekaj časa, preden opravite še en operativni poseg na istem območju.

Kaj je tako posebnega glede korektivne kirurgije?

Če iščete korektivne operacije, skrbno izberite svojega kirurga. Resnica je, da se mnogi kirurgi izogibajo revizijskega dela, ker ta vrsta kirurga predstavlja kirurgu številne dodatne izzive:

  • Stopnja težavnosti se močno poveča zaradi prisotnosti brazgotin, spremenjene anatomije (stvar le ne izgleda več kot v medicinskih knjigah).
  • Bolniki so pogosto čustveni glede svojega položaja in se precej bojijo, da bi opravili še en postopek. V nekaterih primerih je lahko prisotna nekakšna psihološka težava, zaradi katere pacient išče več operacij.
  • Nekateri kirurgi so v današnji pravni družbi zaskrbljeni glede tega, ker bi lahko bili poklicani, da pričajo v tožbi proti prvotnemu kirurgu ... Obstaja tudi bojazen, da če korektivna operacija ne bo potekala tako dobro, kot bi si jo upali, bodo morda deloma nekako krivi za težave, ki jih je povzročil prvotni kirurg.

Zakaj v Estetiko Fabjan na korektivno operacijo?

Ker imamo tehnično znanje in modrost, da poslušamo vaše želje in vas iskreno pripeljemo do zdrave izbire. Naša odgovornost je, da prepoznamo osebe, ki nimajo ustreznih pričakovanj.  Takih oseb ni malo. Verjetno vsaj ena tedensko. Imajo lahko želje, ki estetsko ali funkcionalno niso sprejemljive (npr. močno prevelike dojke ali usta, neprimerna oblika nosu). Tovrstni pacienti so nemalokdaj že imeli opravljen estetski poseg, a z njim niso zadovoljni. V tem primeru gre lahko tudi za psihološko motnjo. Lahko so imeli posegov že več in iščejo naslednjega kirurga, ki bi izpolnil njihove (nerealne) želje. Prav tako zavrnemo tudi stranke, ki iščejo v plastični kirurgiji bližnjico do vitkejše postave. Njihove besede so, da težko manj jedo ali v hrani preveč uživajo, da bi vnos zmanjšali. Od nas želijo liposukcijo, najraje kar celega telesa, s čimer bi dosegli vitkejšo postavo.  Glede nerealnih želja je naše stališče popolnoma jasno, da pacienta opozorimo na morebitne posledice in ga na prijazen in razumen način odslovimo, saj bi na v kolikor bi poseg opravili po njegovih željah lahko tvegali njegovo zdravje.

Prijavite se na POSVET v kliniko fabjan!

Za več informacij preberite:

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki