NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

4 pogosti razlogi za operacijo nosu

Estetika Fabjan

Če razmišljate o operaciji nosu, morate razumeti svoje motive za poseg. So enaki spodnjim?

Slika kosti nam mostom nosu

Tukaj so 4 pogosti razlogi za operacijo nosu:

Povečana samozavest

Ker nos igra pomembno vlogo pri določanju splošne estetike obraza, je nezadovoljstvo z obliko nosu pogost razlog za rinoplastiko. Življenje s prevelikim, križanim ali grbastim nosom lahko povzroči občutek negotovosti in vpliva na posameznikovo splošno kakovost življenja.

Postopki rinoplastike lahko dodajo ali zmanjšajo celoten volumen nosu, popravijo težave z asimetrijo, poravnajo profil, izboljšajo obliko ali velikost nosnic in/ali olepšajo nosni vrh.#

Popravek nosne površine (zlomljen nos)

Nesreče se zgodijo. Ne glede na to, ali so posledica padca, avtomobilske nesreče ali kakšne druge travme, je nos eden najpogostejših področij, ki se lahko zlomijo. Nosni zlom (t.j., zlomljen nos) je razpoka v kosti nad mostom nosu, ki jo po navadi povzročijo nekatere oblike obraznih poškodb. Na žalost pa lahko nekateri zlomi, ki se nepravilno zacelijo, privedejo do vidno nesimetričnega nosu. Odvisno od resnosti tega neskladja lahko bolniki trpijo zaradi estetike in funkcionalnosti nosu. Rekonstruktivna rinoplastika je postopek, kjer s preusmerjanjem in ponovno postavitvijo prekinjenih nosnih kosti obnovimo ali izboljšamo obliko nosu.

Korektura dihalnih problemov

Ocenjuje se, da ima skoraj 80 % vseh ljudi do neke mere zakrivljen septum (zoožan nosni prehod). V nekaterih primerih je nosni prehod celo tako ozek, da povzroča velik problem pri dihanju. Poleg tega lahko druge deformacije, kot so nosni polipi, disfunkcija turbina ali zrušene nosnice, omejujejo normalno dihanje.

Funkcionalno rinoplastiko lahko izvedemo s septoplastiko za povečanje in popravljanje nosnih dihalnih poti. Med postopkom bo vaš kirurg poravnal hrustance in kosti, ki vam povzročajo težave. Glede na obseg postopka so morda potrebne notranje cepitve za stabilizacijo septuma.

Izboljšanje estetike

Rinoplastika dandanes vedno izboljšuje splošno estetiko obraza. Pravzaprav bo po rinoplastiki izboljšan izgled nosu avtomatsko polepšal videz oči in vaš nasmeh.

nos ženske pred in po posegu

Strokovni plastični kirurg po navadi izvaja postopek rinoplastike tako, da se osredotoči na izboljšanje ravnotežja obraza pacienta, kar izboljša celoten videz obraza. Med predoperativnim fotografiranjem, ki ga s svojim kirurgom naredite na računalniku, ne boste videli le izboljšav na nosu, temveč tudi, kako do boljšega izgleda vaših oči in celotnega obraza. Po rinoplastiki lahko tisti, ki vas vidijo kasneje, preprosto mislijo, da izgledate bolje, ne da bi vedeli, zakaj. Rinoplastika izboljša vaš naravni videz, ne da bi vaš obraz izgledal drugače.

Če bi želeli posvet glede operacije nosu, se prijavite TUKAJ.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki