NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Povečanje prsi: vse, kar morate vedeti o vsadkih

Estetika Fabjan

Povečanje prsi je postalo eno izmed najbolj priljubljenih estetskih posegov na svetu. Z napredkom v tehnologiji in materialih, prsni vsadki ponujajo varno in učinkovito rešitev za ženske, ki si želijo izboljšati obliko in velikost svojih dojk. Če med njih spadate tudi vi, ne smete spregledati tokratnega bloga. Predstavili vam bomo ključne informacije o prsnih vsadkih, vključno z materiali, načinom namestitve in njihovo varnostjo.

Spoznali boste:

Princip delovanja prsnih vsadkov in materiale

GA Aestethics prsne vsadke

Pogosta vprašanja o prsnih vsadkih in njihovi varnosti

Povečanje prsi je pogost in varen poseg. Vseeno imajo pacientke številna vprašanja, na katera radi odgovorimo.

Princip delovanja prsnih vsadkov

Vsadki delujejo tako, da povečajo ali obnovijo volumen prsi. Zato jih uporabljamo pri dveh posegih, povečanju prsi in dvigu prsi. Večji volumen ali lepšo obliko dosežemo z vstavitvijo vsadka na različne načine:

· Biplanarno – to je kombinirana tehnika, pri kateri vsadek delno postavimo med mišico in žlezno tkivo. Zgornji rob vsadka je prekrit z mišico, kar zagotavlja naraven videz brez vidnih robov.

· Podžlezno – vsadek postavimo nad mišico, a pod žleznim tkivom. Idealna izbira za ženske, ki imajo dovolj lastnega tkiva, saj tako postavljen vsadek zagotavlja naravnejši občutek in videz.

· Podmišično – vsadek postavimo pod prsno mišico, kar zagotavlja naraven videz in občutek, zlasti za ženske z manjšo količino lastnega tkiva. Čeprav je lahko okrevanje nekoliko daljše, je manjše tveganje za zaplete, kot je inkapsulacija. 

diagram treh različnih postavitev prsnih vsadkov v dojko v Estetiki Fabjan

Celoten poseg poteka pod anestezijo. Naš kirurg bo naredil rez v neopaznem predelu, kot je pod prsmi, okoli bradavice ali pod pazduho, in skozi ta rez vstavil vsadek.

Vsadki so na voljo v različnih oblikah (okroglih in kapljičastih) in velikostih. O tem, katerega izbrati, se pogovorimo na posvetu, saj je pristop do vsake pacientke individualen. S pravilno izbranim in nameščenim vsadkom lahko dosežemo naraven videz in občutek, izboljšamo proporce telesa in vam povečamo samozavest. 

Material in sestava prsnih vsadkov

Prsni vsadki so običajno napolnjeni s silikonskim gelom ali fiziološko raztopino. V Estetiki Fabjan pretežno uporabljamo silikonske, ki so znani po svoji mehkobi in naravnem občutku.

Sodobni prsni vsadki so doživeli revolucionaren napredek s posebno membrano, ki preprečuje premik (migracijo) gela ob morebitnih udarcih, padcih ali drugih nezgodah. Ta membrana služi kot dodaten varnostni sloj, ki zagotavlja, da tudi v redkih primerih poškodbe vsadka, gel ostane varno znotraj ovoja. Na posvetu boste lahko pretipale vsadke in spoznale, kako trpežni in fleksibilni so.

GA Aestethics prsni vsadki

Kako so videti vsadki za povečanje ali dvig prsi vam lahko predstavimo na primeru znamke GA Aesthetics. To je en izmed ponudnikov vsadkov, ki jih uporabljamo v Estetiki Fabjan. GC Aesthetics je podjetje z več kot 40-letno zgodovino. Osredotočajo se na ženske in njihovo potovanje skozi estetiko in rekonstrukcijo. Poleg prsnih vsakdov ponujajo še vsadke za rekonstrukcijo ali spremembo bradavic, obraza in drugih delov telesa. 

Za njih smo se odločili, ker so 100 % izdelani v Evropi in v skladu z mednarodno priznanim vodenjem kakovosti (standard ISO 13485:2016). Zaradi njihove dolge zgodovine zdaj že obstajajo dolgoročne študije, ki pričajo o dolgoročni varnosti vsadkov. 

predstavitveni zbonik prnsih vsadkov znamke GA Aesthetics, za povečanje prsi.
Primer iz predstavitve GC Aesthetics. Več informacij: Zbornik o prsnih vsadkih

Na voljo so različne teksture, oblike in velikosti vsadkov, ki jih lahko izberemo iz njihovih kolekcij. Na posvetu vam bo kirurg predstavil vse možnosti, ki so primerne za vas. Skupaj bosta določila končno izbiro. 

Druge znamke vsadkov

V Estetiki Fabjan uporabljamo tudi priznane vsadke Mentor, proizvajalca Johnson&Johnson in druge vsadke po vaši želji (na primer, Motiva ali Allergan). Vsadki Mentor so prav tako skrbno preučevani in imajo dovolj dokazov o svoji varnosti in ohranjanju videza skozi leta nošenja. Če se odločite za znamke tretjih ponudnikov, jih boste morali priskrbeti samostojno. Še preden jih nabavite, se boste z našim kirurgom pogovorili o željah in kakovosti izbranih vsadkov.

Svetujemo: Pazite, da pri svojem posegu ne boste izbrali vsadkov nepreverjenega proizvajalca, saj gre za vstavitev tujka v vaše telo. Kakovost mora biti strogo preverjena, materiali pa izpolnjevati vse predpisane norme. Pozorni bodite predvsem na to, da želeni vsadki izpolnjujejo tudi evropske znake kakovosti, saj je EU pri tem še posebej striktna. Za znamke, ki jih ponujamo v Estetiki Fabjan, smo to že opravili namesto vas.

Varnost in trajnost

Prsni vsadki so skrbno testirani in so varni za uporabo. Skozi leta izkušenj zaznavamo, da ženske najpogosteje zanimajo naslednje teme:

Ali bom lahko dojila, če se operiram?

Pod rezilom dobrega kirurga večina operacij ne vpliva na sposobnost dojenja. Seveda pa mora že pred tem ženska imeti normalno sposobnost dojenja – včasih se  zgodi, da ženska že tako ne bi mogla dojiti zaradi bioloških predispozicij, tudi če ne bi opravila operacije. Razen tega pa lokacije rezov puščajo mlečne kanale nedotaknjene in še vedno pritrjene na bradavice.



Ali so vsadki varni? 

Uporabljamo vrhunske vsadke preverjenih proizvajalcev. Odobreni so s strani zdravstvenih organov v Evropi in ZDA. Kot dodatno zaščito imajo okoli silikonskega gela še eno membrano, ki bi preprečila težave po možnem preluknjanju (npr., ob hudem padcu). Silikon je drugače material, ki ste ga zagotovo že vnesli svoje telo – zaužijemo ga v obliki kapsul pri tabletah in prehranskih dopolnili, je v vsaki injekcijski brizgi, v umetnih sklepih in srčnih spodbujevalnikih ...



Ali bom imela neprivlačne brazgotine?

Rahlo brazgotinjenje je sicer neizogibno, a naši kirurgi s pravilnim rezom minimizirajo njegovo vidnost, zato je nemoteč. Uporabimo tudi samorazgradljive šive in sčasoma večina brazgotin zbledi.



Ali se mi bo po operaciji povečalo tveganje za raka?

Obstaja dilema, ali so za zelo redko obliko raka lokalnega imunskega sistema krivi vsadki. Raziskave poročajo, da se to lahko pojavi izjemno redko – v svetu smo do sedaj zabeležili okoli 400 primerov v zgodovini, vsako leto pa se vgradi čez milijon vsadkov. Ženskam z vsadki se ne priporoča noben dodaten preventivni protokol. Enako kot pri ženskah brez vsadkov, so redni samo pregledi in mamografija ključni za zgodnje odkrivanje in preprečevanje rakavih obolenj.Poleg tega radiologi vedo, kako ravnati z vsadki med mamografijo, zato niso ovira za izvajanje raziskav.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki
Poletna nega kože: to so 3 pogoste napake
Uhajanje urina: stresna urinska inkontinenca in druge nevščečnosti
10 Načinov Kako Se Znebimo Nadležne Maščobe Okoli Trebuha