NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

KOREKCIJA SPODNJIH VEK - BLEFAROPLASTIKA

Korekcija spodnjih vek (spodnja blefaroplastika)  je kombinacija kirurških posegov, pri katerih korigiramo nepravilnosti spodnje veke: odstranitev podočnjakov, odvečna koža okoli oči, maščobne blaznice pod očmi. Po opravljeni korekciji vek oči niso drugačne ali nenavadne, ravno nasprotno, izgledajo bolj mladostne in spočite.
blefaroplastika trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
60 min
blefaroplastika anestezija
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
blefaroplastika hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
blefaroplastika čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7 - 10 dni
blefaroplastika odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
3 - 5 dni
blefaroplastika odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
7 - 10 dni

Oči so prvi atribut, ki ga prepoznamo, ko spoznamo novo osebo. Tudi ko se pogledate v ogledalo, že le majhne spremembe najprej zagledate okoli oči in šele kasneje na drugih delih obraza. S korekcijo vek ali blefaroplastiko lahko zgornje ali/in spodnje veke uredimo tako, da vaše oči ponovno pridejo do izraza.

Kakšne so prednosti blefaroplastike?

Korekcija vek lahko popravi izgled starajočih oči in obnovi mladostno lepoto. Koristi operacije vek so:

Poseg blefaroplastike

 • odstranitev zabuhlosti,
 • odstranitev gub,
 • odstranitev temnih kolobarjev oz. podočnjakov,
 • popravek vdolbine,
 • odstranitev vrečk izpod oči,
 • odstranitev odvečne kože, ki povzroča gube,
 • popravilo videza težkih, utrujenih oči.

Med operacijo vek vam odstranimo odvečno kožo in premestimo maščobo. Repozicioniranje maščobe istočasno odstrani zabuhlost in zapolni vdolbino, obnovi mladosten izgled vek in odpravi temne kolobarje okrog vaših oči. Odstranitev odvečne kože in zategnitev mišic pa vam bo zgladilo gube.

Korekcija spodnjih vek

V spodnjem delu vek številni začnete opažati t.i. vrečke, podočnjake in ohlapno, nagubano kožo. S pomočjo blefaroplastike odstranimo odvečno kožo, prestavimo maščobo in zategnemo mišice, če je to potrebno.

Korekcija zgornjih vek

Pri zgornjih vekah marsikdo opazi, da so povešene, včasih pa so poleg tudi žepi maščobe, ki izkrivljajo naravni pogled in ustvarjajo dodatne gube. S tem vaše veke ne omogočajo več lepega mladostnega izgleda celotnih oči. To popravimo s pomočjo elipsnega odstranjevanja kože in maščobe. Rez je narejen v pregibu veke tako, da po posegu ni nobenih vidnih sledi brazgotin. Korekcija zgornjih vek je velikokrat izvedena v kombinaciji z dvigom čela, saj lahko povešene veke izvirajo iz težkih ali povešenih obrvi.

Informativna cena blefaroplastika:

Od
1.500 €
Ali
42 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet,
 • operativni poseg
 • uporabo najboljših materialov
 • anestezijo
 • pooperativni pregled.

Kandidati za blefaroplastiko

Dobri kandidati za korekcijo vek so:

Okrevanje po blefaroplastiki

Videz povešenega zgornjega dela veke je lahko tudi posledica sprostitve mišic čela in obrvi. Včasih viseče veke povzroči raztezanje ene od zgornjih mišic vek, mišice dvigalke.

V času vašega okrevanja po operaciji vek se za okrevanje lahko uporabijo mazila in hladni obhladki, v nekaterih primerih pa bodo oči rahlo prekrite z gazo. Med samim zdravljenjem se lahko pojavijo oteklina, podplutbe, draženje ali suhe oči. To nelagodje je mogoče nadzorovati z zdravili, hladnimi obhladki in mazili.

Blefaroplastiko lahko združimo tudi z botulinum toksinom, s katerim popravimo drobne gubice, gube in "račje" tačke okoli oči za popolnejši videz.

Pogosta vprašanja

Gumb

Kako vem, da je blefaroplastika primeren poseg zame?

Primeren kandidat za blefaroplastiko ste, če ste v dobrem zdravstvenem stanju, imate resne težave z očmi in si želite bolj mladostnega izgleda vaših oči.

Gumb

Ali je rezultat po posegu trajen?

Korekcija vek je operacija, ki jo redko ponovimo in ima v večini primerov trajne rezultate. Seveda pa bodo vaše oči po postopku še vedno podvržene učinku staranja.

Gumb

Česa z blefaroplastiko ne morem doseči?

Blefaroplastika vključuje izboljšanje videza zgornjih ali spodnjih vek. V primeru, da vas moti tudi videz obrvi in čela, slednjega s posegom blefaroplastike ne morete izboljšati, lahko pa poseg kombiniramo z dvigom obrvi ali drugimi tehnikami pomlajevanja obraza.

Gumb

Ali je možno, da korekcijo zgornjih in spodnjih vek opravim istočasno?

Da, seveda. Korekcija zgornjih vek se v večini primerov opravi istočasno kot korekcija spodnjih vek. Rezultat je dvig spuščenih zgornjih vek, odprava temnih vrečk pod očmi, ki omogočajo bolj svež in spočit videz obraza.

Gumb

Ali lahko korekcijo veke opravite le na enem očesu?

Priporočamo vam, da se odločite za blefaroplastiko na obeh očesih, zgolj iz razloga, da se izognemo neusklajenosti.

Gumb

Kako hitro po operaciji lahko začnem nositi kontaktne leče?

Običajno lahko kontaktne leče začnete nositi vroku dveh tednov po korekciji vek.

Gumb

Kako hitro po operaciji lahko gledam televizijo in delam na računalniku? 

V večini primerov naše stranke lahko normalno gledajo televizijo že naslednji dan po operaciji, pred računalniški zaslon pa se odpravijo po parih dneh, saj se oči takoj po operaciji hitro utrudijo.

Gumb

Ali bo blefaroplastika potekala v splošni ali v lokalni anesteziji? 

Poseg blefaroplastike običajno opravimo v lokalni anesteziji.

Gumb

Kakšni so možni zapleti in tveganja pri korekciji?

Tveganja pri tem posegu so redka. Pojavi se lahko naborek krvi, ki ga odstranimo, bele ciste ob rani, ki jih prebodemo ali kri ob rani se lahko razlije okrog očesa in izgine v nekaj dneh. Ostala tveganja vključujejo rdečine, otekline in okužbo, ki ji zdravimo z antibiotiki. Vsi možni zapleti se znižajo z upoštevanjem navodil kirurga v času okrevanja.

Gumb

Ali lahko blefaroplastiko združim s še kakšnim posegom?

Da, v mnogih primerih se za še bolj spočit in mladosten videz blefaroplastiko združi z dvigom obrvi ali pomlajevanjem obraza.

Imate dodatna vprašanja o posegu?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet s kirurgom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form